Staying Healthy Together

Ewangelia Mateusza 15, 1. Tedy przystąpili do niego Doktorzy z Jeruzalem i Faryzeusze, mówiąc: 2. Czemu uczniowie twoi przekręcają ustawę starszych? albowiem nie umywają rąk, gdy chleb jedzą. 3. A on odpowiadając, rzekł im: (…)7. Obłudnicy, dobrze o was prorokował Izajasz, mówiąc: 8. Ten lud czci mnie wargami; ale serce ich dalekie jest ode mnie. 9. Lecz próżno mnie chwalą, ucząc nauk i przykazań ludzkich. 10. A wezwawszy do siebie rzeszę, rzekł im: Słuchajcie a rozumiejcie. 11. Nie to co wchodzi w usta, plami człowieka, ale co wychodzi z ust, to plami człowieka. 12. Tedy przystąpiwszy uczniowie jego, rzekli mu: Wiesz, iż Faryzeusze, usłyszawszy to słowo, zgorszyli się? 13. A on odpowiadając, rzekł: Wszelkie szczepienie, którego nie szczepił Ojciec mój niebieski, wykorzenione będzie. 14. Zaniechajcie ich, ślepymi są i wodzami ślepych. A ślepy jeśliby ślepego prowadził, obaj w dół wpadną. 15. A Piotr odpowiadając, rzekł mu: Wyłóż nam to podobieństwo. 16. A on rzekł: Jeszczeż i wy bez wyrozumienia jesteście? 17. Nie rozumiecie, iż wszystko, co wchodzi w usta, do brzucha idzie i do wychodu się wyrzuca? 18. Ale co z ust wychodzi, z serca pochodzi, i to plami człowieka. 19. Albowiem z serca wychodzą złe myśli: mężobójstwa, cudzostwa, porubstwa, kradzieże, fałszywe świadectwa, bluźnierstwa. 20. Te plamią człowieka; ale jeść nieumytymi rękoma, człowieka nie plami.

Ewangelia Łukasza 11, 37. A gdy mówił, zaprosił go pewien Faryzeusz do siebie na obiad: wszedłszy tedy, zasiadł do stołu. 28. A Faryzeusz począł się zastanawiać, myśląc sobie, czemu się nie umył przed obiadem. 39. I rzekł Pan do niego: Już to wy Faryzeusze oczyszczacie, co jest z wierzchu kubka i misy, lecz wnętrze wasze pełne jest zdzierstwa i nieprawości. 40. Nierozumni! czy ten, który uczynił to, co jest z wierzchu, nie uczynił też i wnętrza? 41. Wszakże dawajcie jałmużnę (z tego), co zbywa, a oto wszystkie rzeczy są wam czyste.

Ech... Wychodzi na to, że cytując Biblię w komentarzu łamię jakąś regułę strony - ciekawe którą? To jest raczej dyskryminacja religijna ze strony moderatora. Cenzura jest wszędzie.
W komentarzu chciałem przedstawić swoje alternatywne spojrzenie do przedstawionego w publikowanym materiale i podać co na ten temat mówi Biblia. Każdy ma zaś prawo, w tym względzie, uważać sobie co chce i stwierdzić komu naprawdę ufa. Ale wygląda na to, że jednak tak nie jest, z powodu oczywistej cenzury, o antychrześcijańskich zapisach w regulaminie nie wspominając.

Osobiście chwiałbym powiedzieć, że mangadex jest portalem mangowo-komiksowym, nie zaś miejscem na publikacje propagandowych ulotek o tematyce zdrowotnej, które komiksem (ani tym bardziej mangą) nie są. W związku z czym, mimo iż lubię tłumaczenia zamieszczane przez " Webtonowo", "Staying Healthy Together" oceniam zdecydowanie negatywnie. Naprawdę nie trzeba było tego tłumaczyć. Propagandy mycia rąk i zostawania w domu mamy dosyć i w naszym kraju. Radio, telewizja oraz portale informacyjne wystarczająco już trąbią na ten temat.
Nie ma potrzeby byśmy jeszcze podczas oddawaniu się rozrywce, którą co by nie mówić, jest czytanie mangi, mieli być i tutaj być podobnie indoktrynowani. Bo że indoktrynacją jest treść zamieszczonych tutaj ulotek wątpliwości nie ma.

Pozdrawiam moderatorów i wszystkich fanów mangi. Nie dajcie się zwariować. Z szacunkiem,
TS

@TS123 Rozumiem jak i szanuję twoją opinię, jestem dość neutralnie nastawiony do covid-19. W formie komiksu może po prostu ktoś chciał zobaczyć swoich ulubionych bohaterów. Pozdrawiam.

Users who are viewing this thread

Back